advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Nog grotere drukte bij de Postbode; van 600 naar 5000 pakketten per dag

Bij bezorgingsdienst De Postbode in Oss is geen sprake van een coronacrisis. Integendeel. “Het is een enorme drukte hier.”

Het is spitsuur vrijdagavond bij De Postbode in Oss. Tientallen medewerkers zetten zich in om alle post en pakketjes op tijd te bezorgen. December is normaliter al een drukke maand, maar door corona is het extreem druk.

In het voorjaar zorgde corona al voor drukte, toen het aantal bezorgde pakketten steeg van zo’n vijfhonderd naar duizend per dag. “Sinds dat moment is het druk gebleven. De afgelopen twee weken vormen de piek. Nu zitten we gemiddeld op 4000 à 5000 pakketten per dag. Zoveel pakketten hebben we nog nooit bezorgd in het bestaan van de Postbode”, aldus directeur Hans van der Lee. 

Een deel van de pakketten levert De Postbode voor bezorging af bij Post NL. “De afgelopen weken is het enkele keren voorgekomen dat we pakketten niet aan mochten leveren bij Post NL, omdat het daar vol was. Dit hebben wij nog nooit meegemaakt”, doelt Van der Lee om de extreme drukte. 

Veel werk te doen dus, maar wordt het soms niet te veel? “Soms is het wat te veel, maar ik heb een fantastisch team aan mensen die een stapje extra zetten en daarmee bereiken we dat we toch alles kunnen bezorgen.”

Na de Kerst verwacht Van der Lee dat de drukte wat afneemt.