Nog meer vochtproblemen bij Zayaz-huurders in Den Bosch

Na schimmelproblemen in huurwoningen van Zayaz in de Kruiskamp, trekken bewoners van de wijk Haren nu aan de bel. Ook zij kampen met tocht, vocht en schimmelplekken.

Na schimmelproblemen in huurwoningen van Zayaz in de Kruiskamp, trekken bewoners van de wijk Haren nu aan de bel. Ook zij kampen met tocht, vocht en schimmelplekken.

Bij bewoner Appie van de Greef is het zo erg dat hij al maandenlang geen vloerbedekking in zijn woning kan leggen. “Vorig jaar november moest de vloerbedekking eruit doordat er telkens vocht in kwam”, vertelt hij. “Er werd aan gewerkt maar dat schoot niet op. Telkens zaten er weken tussen. Nu zijn we ruim een half jaar verder en zijn de problemen nog niet opgelost.”

Je mag wel van een corporatie verwachten dat ze op de korte termijn met bewoners in gesprek gaan over een tegemoetkoming

Pieter Paul Slikker, PvdA

 

Er is inmiddels een sluis om zijn huis gegraven, vanuit waar het vocht onder zijn huis afgevoerd kan worden. Een onleefbare situatie volgens fractievoorzitter van de PvdA Pieter Paul Slikker. “Je kan niet alles op de korte termijn oplossen. Slechte huizen met slechte kozijnen op slechte waterkeringen moeten op de langer termijn gewoon echt opgeknapt worden”, vindt hij. “Maar je mag wel van een corporatie verwachten dat ze op de korte termijn met bewoners in gesprek gaan over een tegemoetkoming.”

Ventilatie
Meerdere woningen in de wijk hebben last van de problemen. De bewonersgroep heeft de problemen al eerder aangekaart bij verhuurder Zayaz. “Dat loste niets op”, vertelt Netty Thelen namens de bewonersgroep. “Toen is er ventilatie geinstaleerd maar daarmee was de kern van het probleem niet aangepakt.”

De PvdA gaat vragen stellen over de kwestie. Zayaz laat in een reactie weten op de hoogte te zijn van de klachten. Vrijdag praat de verhuurder met de bewonersgroep. Volgende week worden de bewoners per brief geïnformeerd over een plan om de vochtproblemen aan te pakken.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen