advertentie Banner SNLR.nl

Nog steeds gesteggel over dubbel parkeren in Heesch

Inwoners van het centrum van Heesch pikken het niet. De gemeente Bernheze blijft vasthouden aan dubbel parkeren bij appartementencomplex 't Traject in Heesch.

Twee keer stapten de buurtbewoners al naar de rechter om hun gelijk te krijgen bij de bouw van ‘t Traject ter hoogte van 't Dorp 13. Het is een welles-nietesspel tussen de twee partijen, die er vorige week in een gesprek ook niet uitkwamen. "Het was zijn woord tegen mijn woord", zegt inwoner Tony van Dinther. "Ik wil alleen de waarheid. De gemeente blijft een soort van Hans Kazan. Alles wordt weggepoetst."

De gemeente is een soort Hans Kazan. Alles wordt weggepoetst.

• Tony van Dinther, buurtbewoner 't Dorp

Voet bij stuk
Wethouder Peter van Boekel zegt dat dubbel parkeren op meerdere plekken wordt toegepast. Hierbij kan personeel van een bedrijf overdag parkeren en mogen bewoners 's avonds de auto voor de deur zetten. Een vreemde gang van zaken, vindt Van Dinther. "Ze hebben de parkeerplaatsen niet voor niets gekocht." Van Boekel meldt dat er ruim voldoende parkeerplaatsen in de buurt zijn om problemen te voorkomen. De tegenstanders wilden dat de gemeente stopt met dubbel parkeren. Bernheze houdt voet bij stuk. "Wij moesten van de rechter alleen beter onderbouwen waarom dubbel parkeren acceptabel is op die plek en dat hebben we gedaan."

Ik denk dat het voor iedereen beter is om hier een keer een punt achter te zetten.

• Peter van Boekel (CDA), wethouder

Te weinig parkeerplaatsen op het Stationsplein
Van Boekel liegt bovendien, vindt Van Dinther. Er zouden meer parkeerplaatsen komen op het nabijgelegen Stationsplein. Van Dinther telt er nog steeds evenveel. De rechter heeft ondanks dat uitgesproken dat het goed is. "Ik denk dat een woord als liegen niet terecht is", reageert Van Boekel. "Heesch ontwikkelt zich. Dat betekent dat er dingen gebeuren in je directe omgeving die sommige mensen liever niet zien."

Voor Van Dinther voelt dit als een laatste kans om Van Boekel te overtuigen te stoppen met dubbel parkeren op deze locatie. Zo niet, dan stapt hij waarschijnlijk ook voor de derde keer naar de rechter. "Ik denk dat het voor iedereen beter is om hier een keer een punt achter te zetten. Maar als hij toch een bezwaar wil indienen, dan is dat zijn goed recht."