Nog een hoop kritische noten op avond over Sesterpark

26 koopwoningen in de vrije sector en 24 huurwoningen komen er in het Sesterpark. Dat is het idee van projectontwikkelaar BPD. De plannen zijn in de Udense gemeentewerf besproken.

Frans van den Boomen reageerde op vragen uit het publiek of er - nu het aantal woningen binnen het plan steeds minder werd - nog wel plek is voor huurwoningen. Over huurtarieven gaf hij ook al duidelijkheid. ''Denk dan aan de prijsklasse 700 - 900 euro.'' Hij gaf ook aan dat dit nog met de gemeente besproken moet worden.

Uitdaging
De eerste tekeningen zijn woensdagavond gepresenteerd in een volle zaal. Dat de bouw doorgaat is al besloten door de gemeente, maar nu is het zaak om op één lijn met de bewoners te zitten en dat is nog een flinke uitdaging. ''Waarom geen hoogbouw zodat er meer groen overblijft?'', wordt er bijvoorbeeld geopperd. Maar ook: ''Kunnen de auto's niet onder de nieuwe woningen worden geparkeerd?'' 

Uden-Zuid is een heerlijke wijk en daar zal ik blijven wonen

Peter van de braak, bewoner

Parkeren
Het verkeer is één van de aandachtspunten. Omdat in de nieuwe vakken die er straks komen bij de huizen auto's kwijt moeten, denkt de gemeente na over de beste oplossing daarvoor. Bijvoorbeeld door het smaller maken van de Wislaan en de Muntmeester en daar ook meer parkeervakken te realiseren.  

Drugsoverlast
Voor Peter van de Braak, die direct aan het park woont is het niet de eerste verandering. ''Ik heb de tijdelijke school 't Mulderke al zeven jaar voor mijn deur gehad, een parkeerplaats met drugsoverlast en er werd ongevraagd een kledingcontainer voor mijn woning geplaatst. En nu hebben we een heel mooi park dat na 1,5 jaar alweer gaat veranderen.''

Toch denkt hij niet aan verhuizen: ''Uden-Zuid is een heerlijke wijk en daar zal ik blijven wonen.'' Tot eind oktober kunnen bewoners reageren op de schetsen. 

advertentie

Lees ook deze artikelen