Nog veel vragen over niet informeren afwezigheid wethouder

Oppositiepartijen Progressief Bernheze en D66 in Bernheze willen woensdag tijdens de raadsvergadering meer uitleg van het college van b&w over de langdurige afwezigheid van wethouder Peter van Boekel.

Begin maart werd wethouder Van Boekel ziek. De verwachting was dat hij met twee tot drie weken weer aan het werk zou kunnen. Dat gebeurde niet en vervolgens werd de gemeenteraad van Bernheze niet geïnformeerd daarover. Dat levert nu veel gedoe op.

We zijn wel benieuwd hoe het kan dat er niemand in het hele proces gedacht heeft om de gemeenteraad een berichtje te sturen

• Jesse Jansen (Progressief Bernheze), fractievoorzitter

Goed over doorpraten

"We zijn wel benieuwd hoe het kan dat er niemand in het hele proces gedacht heeft om de gemeenteraad een berichtje te sturen", vertelt Jesse Jansen, fractievoorzitter van Progressief Bernheze. Ook Annemieke Boellaard van D66 heeft nog veel vragen. "Ik denk dat we daar nog even goed over door moeten praten", zegt ze.

Burgemeester Marieke Moorman geeft de raadsleden gelijk. "Wij hadden het natuurlijk netjes moeten meedelen. Dat hebben we verzuimd", zegt de burgemeester. Ondertussen heeft het college haar excuses aangeboden. Moorman hoopt dat de gemeenteraad die aanvaardt.

Terug aan het werk

Het goede nieuws is dat wethouder Van Boekel (CDA) aan de beterende hand is. "Hij bouwt zijn werkzaamheden stapsgewijs op. Daarvoor willen wij hem de ruimte en tijd bieden", aldus burgemeester Moorman. Een deel van zijn taken worden nog steeds overgenomen door collega-wethouders Rien Wijdeven en Rein van Moorselaar.