advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Noodfonds voor minderbedeelden in Oss

Quiet Oss, Met Elkaar en het Solidariteitsfonds komen met een noodfonds voor mensen die in financiële problemen verkeren door de crisis.

Het noodfonds is een eerbetoon aan de overleden Mia Vervoort. De vrijwilliger overleed op 69-jarige leeftijd ten gevolge van het coronavirus. De campagne die woensdag van start gaat is getiteld 'Quiet, maakt lawaai voor Mia!'

Het doel van het noodfonds is om ervoor te zorgen dat iedereen eten en/of medicijnen in deze periode kan blijven betalen. Dat kunnen mensen zijn die zich normaal niet aangesproken voelen door Quiet of het Solidariteitsfonds. Het gaat om een eenmalige gift van een bedrag tussen de vijftig en honderd euro per persoon. In totaal is er 10.000 euro beschikbaar voor de hele regio. 

De eerste aanvragen lopen al binnen, via bijvoorbeeld de gemeente Oss, Ons Welzijn, Helpende Handen en Thuis in Oss. Bij elke nieuwe aanmelding wordt met hoofd en hart beslist of het uitkeren van het bedrag noodzakelijk is. Als die beslissing positief uitvalt, wordt het geld binnen 48 uur na aanmelding uitgekeerd.

Doneren
De drie stichtingen roepen daarnaast mensen die het wat beter hebben op om donaties te doen, zodat ze met dat geld meer minderbedeelden kunnen helpen.