Norbertijnen Heeswijk-Dinther presenteren ‘glossy’ en een jubileumbier

Abt Denis Hendrickx van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther presenteert zondag 23 mei een speciale editie van het glossy magazine ‘Klooster!’ en een nieuw jubileumbier.

Dit heeft alles te maken met het feit dat de orde van de Norbertijnen precies 900 jaar geleden werd opgericht. Denis Hendrickx mocht daarom voor het zomernummer van het blad de hoofdredactie doen rond het centrale thema ‘feest’. Er valt dit jaar namelijk nog meer te vieren rond het Brabantse kloosterleven. Zo bestaan de Clarissen in Megen 300 jaar, de Norbertinessen in Oosterhout 750 jaar en de kruisheren in St. Agatha 600 jaar.

Eigen karakter

In het blad moet het eigen karakter van de Norbertijnen duidelijk worden. Dat is naast het leven en werken in de abdij ook gericht zijn op de buitenwereld en ‘de ogen en oren openhouden voor de samenleving’. Dat doen de Norbertijnen in Heeswijk-Dinther onder meer via het brouwen van hun eigen bier. Van het speciale jubileumbier ‘Sint Norbertus’ worden precies 900 flessen verkocht.

Het eerste exemplaar van het speciale magazine en de eerste fles jubileumbier worden op 23 mei na de eucharistieviering overhandigd aan presentatrice en schrijfster Hella van der Wijst.