advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Lars Miedema tekent bij FC Den Bosch Henk van Esch Fotografie

Nét geen tienklapper voor FC Den Bosch in eerste wedstrijd na coronastop

FC Den Bosch heeft in de eerste wedstrijd na de coronastop flink uitgehaald met een 9-0 overwinning op zaterdageersteklasser Nivo Sparta uit Zaltbommel. Lars Miedema, de broer van Oranje-international Vivianne Miedema, had met drie treffers een groot aandeel in de eclatante zege.

Het was zaterdag alweer 134 dagen geleden dat FC Den Bosch voor het laatst een wedstrijd afwerkte. Op 6 maart was Almere City in de Vliert met 1-2 te sterk voor de ploeg van trainer Erik van der Ven. 

In de tussenliggende periode heeft de selectie flink wat veranderingen doorgemaakt, dus het was aanvankelijk nog maar af te wachten wat de Eerstedivisionist kon brengen in het oefenduel met Nivo Sparta. 

Bijna twintig minuten wist Nivo Sparta stand te houden, maar toen brak Dhoraso Klas de ban. De jeugdspeler opende met een schot vanaf twintig meter de score. Daarna was er voor de amateurs uit Zaltbommel geen houden meer aan.

Twee minuten na de openingstreffer zorgde Jizz Hornkamp met een onberispelijk genomen vrije trap voor de 2-0 en weer twee minuten later maakte Klas zijn tweede van de middag.

De clubs gingen met een 5-0 stand rusten, dankzij goals van Lars Miedema en Dwayne Green. In de tweede helft kreeg de thuisploeg via Miedema een uitgelezen kans op de 6-0, maar de broer van Oranje-international Vivianne Miedema miste een strafschop.

In het vervolg zorgden Ringo Meerveld en Don Bolsius respectievelijk voor de 6-0 en 7-0. In de laatste tien minuten wist Miedema met twee goals zijn hattrick te vervolmaken, waardoor de teller bleef steken op 9-0.