Nuland Verlicht via de stream én op Dtv Den Bosch

Het steeds populairder wordende Nuland Verlicht kon dit jaar niet doorgaan. Althans, niet op de gebruikelijke manier. En dus is het evenement nu te volgen via een livestream en zondag op Dtv Den Bosch, vanuit de Nulandse kerk.

De complete show is vanaf zaterdagavond 8 uur te volgen via de website van Nuland Verlicht. Dtv Den Bosch zendt zondagavond om 8 uur een anderhalf uur durende compilatie uit.

Het had een bijzondere editie moeten worden, de vijfde editie van Nuland Verlicht. Vorig jaar toerden er meer dan vijftig wagens door de straten van Nuland en trok de populaire optocht meer dan duizend bezoekers. Maar die bezoekers blijven dit jaar uit. Het evenement komt nu, via een livestream, toch nog naar het publiek. “Dit zou eigenlijk onze jubileumeditie moeten zijn, maar dit kon natuurlijk niet doorgaan. Dat was heel erg balen, maar gelukkig hebben we nu een manier gevonden om alsnog mensen te amuseren”, aldus Bart Stofmeel van de organisatie.

Voor de organisatie was het een bijzondere ervaring om optredens en een lichtshow te filmen in de kerk. “Dit is echt een hele bijzondere locatie, en de artiesten zijn heel erg goed. Er zit gewoon echt heel veel energie in deze editie. En we hopen dat de mensen hier net zo veel energie van krijgen als dat wij er van kregen.”