advertentie Banner Trined

Oeteldonk schrapt alle carnavalsactiviteiten in 2021

Alle carnavalsactiviteiten van de Oeteldonksche Club worden afgelast. Alleen ‘het spel van de omgekeerde wereld’ wordt online wel gespeeld.

Concreet betekent het dat er geen fysieke aankomst van de Hoogheid op het station zal zijn, geen onthulling van Knillis op de Markt en geen Open Hof. Maandag werd al bekend er dat ook er geen grote optocht zal zijn.

Volgens de nieuwe Minister-President Anita Maas "Is het besluit met veel pijn in het hart genomen."  

Een klein lichtpuntje is dat er voor de jeugd wel wat georganiseerd wordt. Zo wordt een jeugdprinsengroep gekozen, wel is het zo dat ook zij vooral digitale activiteiten hebben.

De Oeteldonksche Club zegt in een verklaring dat in de media wellicht het beeld ontstaan dat de Oeteldonksche Club kostte wat kost, feest wil vieren in februari. Dat klopt volgens hen niet.

‘Gezondheid niet op het spel zetten’

“Sinds 1882 speelt Oeteldonk het spel van de omgekeerde wereld. Een spel boordevol tradities, gevoel en beleving. Bij dat spel hoort ook een feest. Dat feest kunnen we vanwege de pandemie niet vieren zoals we dat zo graag doen. De Oeteldonksche Club vindt veiligheid en gezondheid het allerbelangrijkste en volgt de richtlijnen van het RIVM op de voet. We willen duidelijk maken dat wij een spel spelen, maar op geen enkele manier de gezondheid van mensen op het spel willen zetten.”

Zomercarnaval

Door de horeca is het idee geopperd om in mei zomercarnaval te houden. De Oeteldonksche Club wijst erop dat zij hun spel spelen in februari en niet in mei. “Maar we willen wél meedenken met de horeca, andere verenigingen en gemeente over een groot evenement wanneer de coronamaatregelen niet meer gelden. Een evenement, omdat we elkaar weer mogen ontmoeten, omdat we weer samen mogen zijn.” Over een dergelijk feest worden al gesprekken gevoerd met horeca en gemeente.

Evenementen die wel online doorgaan zijn het Kwekfestijn en een programma rondom de 11e van de 11e.  In samenwerking met Dtv Den Bosch komt er een Oeteldonkse talkshow.  Ook andere online uitzendingen worden zoveel mogelijk ook door Dtv uitgezonden.