Optocht Zandhazendurp: 'Al 55 jaore gelukkig mi mekare'

In Rosmalen is de carnaval dit jaar net wat anders dan normaal. In plaats van zondag trok de optocht namelijk op dinsdag door de straten van Zandhazendurp. 

Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval besloot om de optocht te verplaatsen vanwege de windstoten afgelopen zondag. De optocht die bestaat uit drie praalwagens en tien loopgroepen moest daarom op carnavalsdinsdag om 12.11 uur van start gaan.

“We hebben geluk met het weer”, zegt Prins Dirk d’n Urste voor aanvang. “Dus het was een goede zet om de optocht te verplaatsen. Zondag hadden we wind en regen. Vandaag zon en een beetje wind. Dat is een betere combi.”

Aan het motto van dit jaar ‘Al 55 jaore gelukkig mi mekare’ was door vrijwel alle deelnemers gehoor gegeven. Zo hadden De Mallehaozen een act bedacht waarin ze de geheime ingrediënten van 55 jaar geluk deelden. “Liefde, muziek en confetti”, zo liet de loopgroep weten.

Tekst gaat verder onder de video.

CV De Likkebaerden had een sprookjeswagen gemaakt. Ridders, prinsessen en kabouters sieren de wagen. “Achterop zit een olifant, maar die kan het verhaal niet uitblazen want hij heeft een knoop in zijn snuit”, vertelt een lid van de vereniging. “Het verhaal houdt dus niet op. En dat geldt ook voor Zandhazendurp: na 55 jaar zijn we nog steeds gelukkig met elkaar.”

De optocht startte bij de Roshoeve, vervolgde haar weg via Route Bruggen, de Schoolstraat, de Dorpsstraat en het Gildeplein. Carnavalsclub de Kèpkes had al kunnen warmdraaien: de wagen met koeien reed maandag al door de straten van Oeteldonk. “We wilden geen risico nemen”, vertelt een lid van de vereniging. “Als de optocht in Zandhazendurp opnieuw afgelast zou worden, hadden we hem voor niks gebouwd.”

Dinsdagavond om 21.00 uur wordt de prijswinnende wagen bekendgemaakt in De Kentering in Rosmalen.

advertentie

Lees ook deze artikelen