advertentie Banner SNLR.nl

Officiele opening Minitopia op 21 juni

Het experimentele woonproject Minitopia wordt op vrijdag 21 juni officieel geopend. Het is dan een jaar geleden dat Stichting Minitopia de sleutel van het terrein van de voormalige milieustraat in Den Bosch kreeg.

Minitopia bestaat inmiddels uit dertig woningen en zestig bewoners. De huizen zijn demontabel, flexibel, tijdelijk en ‘tiny’. Het zijn primaire volwaardige woningen op kleine schaal die gemaakt zijn van duurzaam materiaal.

Verhuizing
In 2016 begon Minitopia aan de Eekbrouwersweg in de wijk De Slagen. Dit was op een stuk grond van woningcorporatie Zayaz. In juni 2018 is Minitopia verhuisd en in uitgebreide vorm geland op een braakliggend terrein aan de Poeldonk in ‘s-Hertogenbosch. De komende vijf jaar wordt het gebied ingevuld met bijzonder wonen, kunst en architectuur.

Tijdens de opening van Minitopia zijn de woningen van 17.00-18.00 en 19.30 tot 20.30 uur te bekijken. Het terrein is die dag vanaf 16.00 uur open voor gasten. Partners van Minitopia (gemeente ’s-Hertogenbosch, woningcorporatie Zayaz, Heijmans, Spark, het Koning Willem 1 College en Platform31) zijn bij de opening aanwezig.