OJC Rosmalen houdt vanaf nu ouders bij trainingen op afstand

Ouders mogen bij voetbalvereniging OJC Rosmalen niet meer langs de zijlijn staan bij trainingen. "Dit geeft spelers veel meer rust."

Ouders die de training van hun kind willen bijwonen moeten voortaan toekijken vanaf het horecaplein, het plein bij de kantine. De maatregel dat ouders tijdens trainingen niet naast de zijlijn mogen staan is voortgevloeid uit de coronatijd waarin ouders niet welkom waren op het sportpark.

In die coronaperiode kon de jeugd gewoon door trainen en dat hebben zowel de spelers als de trainers veel goeds gebracht, zo merkten vrijwilligers bij de club. "Het geeft veel meer rust", legt hoofd jeugdopleiding Freddy Jacobs uit.

Focus

Met ouders langs de zijlijn zijn jeugdspelers regelmatig afgeleid en verliezen zij de focus. Jacobs kan hier voldoende voorbeelden van geven. "Ouders vragen hun kind om bij de zijlijn wat te komen drinken, terwijl de trainer bezig is met een training. Of ouders nemen het broertje of zusje mee waardoor de kinderen worden afgeleid."

Jacobs heeft gemerkt dat er wat kritiek is op de maatregel, vooral omdat de boodschap volgens hem niet goed begrepen wordt. "Ouders zijn van harte welkom bij OJC, alleen dan wel op het horecaplein."

Tekst loopt door na video:

Regen

Volgens hem moeten ouders ook niet te zwaar tillen aan de nieuwe maatregel: "Als het regent staat er ook niemand naast de zijlijn."

De nieuwe maatregel geldt niet voor de kleuter- en peutertrainingen. Tijdens de wedstrijden van alle teams geldt dat ouders wel naast de zijlijn mogen staan.