advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

OJC Rosmalen laat senioren trainen mits er een coronaproof trainingsplan is

Voetbaltraining zit er de komende vier weken niet in voor seniorenteams. Hoewel, wie creatief is kan er toch het beste van maken. Dat proberen ze in ieder geval bij OJC Rosmalen.

Door nieuwe coronamaatregelen zijn amateurteamsporten met meer dan vier spelers voor de komende vier weken verboden. Dat is lastig voor voetbalteams, want een voetbaltraining zit er zo niet in.

Bij OJC krijgen seniorenteams toch de kans om te gaan trainen. Hiervoor moeten deze teams wel de zogeheten coronacommissie van de club overtuigen van een coronaproof trainingsplan dat past binnen de anderhalvemetermaatregel en de regel dat je sport met maximaal vier personen.  "We hebben afgesproken dat teams mogen trainen als ze zich aan de richtlijnen houden", zegt Frans Lahau van de coronawerkgroep. 

Zo mogen de seniorenteams in meerdere groepen van vier personen trainen op één veld maar moeten zij de coronacommissie wel uitleggen hoe de groepjes van vier niet veranderen van samenstelling tijdens de training. Ook wil het bestuur in de plannen terugzien hoe de spelers de aankomst en vertrek naar de training regelen en hoe er continue anderhalve meter afstand wordt gehouden. OJC gaat toezien op de regels. "Bij ieder team is er een persoon die toeziet op de regels en kan ingrijpen bij verslapping als dat gebeurt. Ook lopen wij rond om te controleren", vertelt Lahau.

Bij het overtreden van de coronamaatregelen zijn er consequenties. “Bij het niet naleven van de regels wordt het team mogelijk verwijderd van en geweigerd tot het voetbalcomplex”, zo staat te lezen op de website van OJC.

Lahau verwacht dat lang niet alle seniorenteams gebruik gaan maken van de uitzondering om toch te gaan trainen als er een coronaproof plan op tafel ligt. "Ik denk dat alleen de hoogste teams hier gebruik van gaan maken." Of de teams van OJC die doortrainen straks na de gedeelde lockdown fitter zijn dan teams van clubs die niet getraind hebben? "Het belangrijkste is denk ik dat je in beweging blijft", besluit Lahau.