advertentie Banner SNLR.nl

Olympia '89/DOS'80 vanaf zomer 2020 verder als Dynamico

Dynamico is de nieuwe naam van de fusieclub Olympia '89/DOS '80. De handbalclub uit Oss en Heesch hield een verkiezing onder leden op zoek naar de nieuwe clubnaam.

De naam werd vrijdagavond onthuld tijdens een receptie in Oss ter gelegenheid van de promotie van het mannenteam naar de Eredivisie, het hoogste nationale niveau. De twee clubs hebben deze en de vorige jaargang al diverse teams gemixt. Officieel smelten de twee clubs per januari 2020 samen, maar de nieuwe naam wordt pas gehanteerd vanaf het seizoen 2020/2021.

Alle kaniddaten

Dynamico was een van de vijf overgebleven kandidaat-namen na een eerste stemronde. Andere namen waarop in de tweede ronde gestemd kon worden, waren HEOS’20, DOC’20, Juntos en Nova Unitas. Dynamico was in eerste instantie bedacht als Dinámico Maasland, maar in de eerste stemronde werd duidelijk dat de streeknaam voor de leden niet van toegevoegde waarde was. Later werd ook bepaald dat de schrijfwijze werd vernederlandst. Dinamico is Spaans voor dynamisch, een verwijzing naar het dynamische karakter van de handbalsport.

Promotieboek

Tijdens de receptie werd ook bekend dat er een boek uitgebracht wordt, ter ere van de promotie van de club naar de Eredivisie. Het boek kan besteld worden via de website van Olympia '89.