advertentie Banner SNLR.nl

Olympia'89 als underdog finale van play-offs in

De handballers van Olympia'89/DOS'80 maken opnieuw kans de Eredivisie te bereiken. Dan moet Bevo 2 uit Limburg worden verslagen.

Het is al het derde jaar op rij dat de handbalploeg kans maakt de stap naar het hoogste niveau te maken. De nummer vier van de eerste divisie verspeelde het echter telkens. Dit maal is er goede hoop dat de club geleerd heeft van het verleden.

Tegenstander Bevo 2 moet zaterdag zijn plek op het hoogste niveau verdedigen. Het is een jonge ploeg met veel snelle spelers", blikt speler Erik Loeffen vooruit. "Ze hebben het team aangevuld met ervaren spelers uit lagere teams. Dat maakt het extra lastig."

Uit de oorspronkelijke basis ontbreken bij Olympia'89 vier spelers, door blessures en vakantie. Jonge jongens voegen zich bij de ploeg. Het wordt een speciale wedstrijd voor Thomas van Kessel, die in deze wedstrijd tegen zijn broer Jesper speelt.

Underdog
De fusieclub uit Oss/Heesch had donderdagavond de laatste training. De focus lag daarin op het verbeteren van het eigen spel. "Normaal maken wij het spel, omdat we de betere ploeg zijn. Nu zijn wij de underdog. Daarom moeten we sneller en effectiever zijn in de omschakeling", vertelt de aanvoerder.

De wedstrijd begint zaterdagavond om 20.30 in de Mondriaanhal. De tweede wedstrijd is volgende week zaterdag in Limburg.