Olympia'89/DOS'80 op drempel van finale

Olympia'89/DOS'80 heeft een grote stap gezet naar de finale van de nacompetitie voor promotie naar de Eredivisie. DIOS werd met grote cijfers verslagen: 31-20.

Olympia kwam zaterdag voortvarend uit de startblokken en kwam binnen korte tijd met 5-1 voor, mede dankzij de vlijmscherpe Kevin de Leeuw die drie keer doel trof. Helaas was dat in eerste instantie nog niet de inleiding van een doelpuntenfestijn. DIOS was weliswaar uitgespeeld, maar was niet gekomen om de Ossenaren geen strobreed in de weg te leggen. De tegenstander knabbelde steeds meer van de voorsprong af, kwam bij 9-9 zelfs langszij en bij 11-12 voor de eerste keer (en naar later bleek ook enige keer) op voorsprong. Chiel van Iperen zorgde er echter met twee treffers voor dat Olympia met een prima gevoel de kleedkamers opzocht: 13-12.

Alhoewel, de spelers wisten natuurlijk dat een overwinning fijn was maar een grote zege nog veel fijner. Dat bleek ook wel in het begin van de tweede helft, toen er meteen een run van 8-2 werd gemaakt. De neven Frank Loeffen (4 doelpunten) en Jordi van Erp (3 goals) namen bijna al die Osse treffers voor hun rekening. De marge van 7 (21-14) bleef een tijdje gehandhaafd, maar vanaf 24-17 kwam Olympia er pas echt lekker in. Mede door twee rake knallen van Olaf Langens stond er na 60 minuten een stand van 31-20 op het scorebord.

De rood-zwarten spelen komende zaterdag tegen concurrent Aristos in Amsterdam. Een nederlaag met 8 punten verschil of een beter resultaat is genoeg voor een finaletweeluik met Bevo 2.

Olympia'89/DOS'80 - DIOS 31-20 (13-12). 
Scores Olympia: Frank Loeffen 8, Jordi van Erp 7, Kevin de Leeuw 6, Frennie Bens 3, Chiel van Iperen 3, Olaf Langens 2, Martin van Iperen 1 en Geert van de Goor 1.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen