advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

OM eist drie jaar cel voor man die kokend water over vrouw goot

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag drie jaar cel geëist voor een man uit Eritrea, woonachtig in Den Bosch, die tot twee keer toe kokend water over zijn Eritrese vrouw goot.

De politie kreeg op 16 mei van dit jaar een melding over een 22-jarige vrouw  met brandwonden in de Bossche wijk De Kruiskamp. Eenmaal bij het adres aangekomen bleek de vrouw van haar nek tot haar benen onder de brandwonden te zitten en op meerdere plekken liet haar huid los. De vrouw, die zich op dat moment bevond bij een vriend, vertelde de politie dat ze zichzelf had overgoten met kokend water.

De vrouw bleek drie kilometer te hebben gelopen vanaf haar huis op een ander adres in Den Bosch. De politie bezocht de woning waar de man en het 4-jarige dochtertje aanwezig waren. Nadat het meisje de politie vertelde dat ‘Papa mama pijn doet’ terwijl ze naar een gebruikte waterkoker op het keukenblok wees, besloot de politie de man aan te houden.

Onderzoek van de politie dat volgde wees uit dat de Eritrese man vaker geweld gebruikte tegen  zijn vrouw. Ondanks de sterke aanwijzingen dat de man schuldig is, pleitte de vrouw dat haar man niets te wijten viel en om hem vrij te laten.

Het Openbaar Ministerie wil de man niet laten gaan en eist drie jaar celstraf waarvan een half jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Ook wil het OM als bijzondere voorwaarde een  verplicht reclasseringscontact en een behandelverplichting.

De rechter doet over twee weken uitspraak.