advertentie Banner SNLR.nl

OM eist ook in hoger beroep vijf jaar cel

Het Openbaar Ministerie vindt ook in hoger beroep dat de man, die in de nieuwjaarsnacht van 2017 op 2018 een vrouw schepte, vijf jaar de cel in moet.

De rechtbank veroordeelde de 41-jarige man uit Driebergen tot een gevangenisstraf van twee jaar. Zowel OM als verdachte ging in beroep. De rechtbank oordeelde dat sprake was van roekeloosheid, maar niet van poging tot doodslag. De bestuurder van een bestelbusje reed, zonder geldig rijbewijs en onder invloed van alcohol, een vrouw aan. 

Het OM vindt absoluut niet dat twee jaar cel voldoende is. "Dit is meer dan roekeloos rijgedrag, omdat bij roekeloosheid er nog van kan worden uitgegaan dat de bestuurder de gevolgen niet heeft gewild. Alle omstandigheden in deze zaak laten echter zien dat de mogelijke gevolgen deze verdachte in het geheel niet boeiden. Hij heeft op geen enkel moment zijn rijgedrag aangepast aan de omstandigheden", vertelde de advocaat-generaal tijdens de zitting van woensdag 4 december. Daar komt bij dat de verdachte al jaren, naar eigen zeggen 25.000 kilometer per jaar, rijdt zonder een geldig rijbewijs. 

Naast de uitbreiding van de hechtenis met drie jaar, wil het OM ook dat de vijf jaar rijontzegging gehandhaafd blijft. Het gerechtshof doet waarschijnlijk op 18 december uitspraak in het hoger beroep.