advertentie Banner SNLR.nl

OM: 'Toestand Joey D. zeer kritiek'

De toestand van Joey D. is zeer kritiek en hij is niet aanspreekbaar. Dat laat het OM woensdagochtend weten in een persverklaring.

De 27-jarige man uit Rosmalen raakte dinsdagmiddag zwaargewond tijdens een poging om hem te arresteren. Hij was die dag veroordeeld door het Gerechtshof in Den Bosch tot 15,5 jaar cel voor de moord op zijn oom Martie Heesbeen (49). De rechtbank sprak de man eerder vrij wegens gebrek aan bewijs. Na de uitspraak van het Gerechtshof was het de bedoeling om de man aan te houden in zijn woning. Vervolgens werd er geschoten. Niemand raakte daarbij gewond.

De politie had de woning omsingeld nadat er schoten waren gelost tussen hem en een speciaal politieteam. De politie zag de man met een automatisch vuurwapen in zijn woning rondlopen, waarop ze een speciaal arrestatieteam opriep. Nog voordat dit team ter plaatse kon zijn, werden er schoten gelost tussen politie en verdachte.

De Rijksrecherche onderzoekt de gebeurtenissen in Rosmalen: “Het is belangrijk dat precies wordt uitgezocht wat er gisteren is gebeurd. Dit gebeurt door de Rijksrecherche. Immers, er wordt ook gekeken naar de rol van de politie, waarbij alle schijn van partijdigheid moet worden vermeden”, zo vertelt de betrokken officier van justitie.