advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

OM vervolgt twee verdachten voor doodschieten Ossenaar Peter Netten

Het Openbaar Ministerie vervolgt zowel Ossenaar Kaan D. als Anton R., de zoon van Martien R., voor het doodschieten van Peter Netten. Door beide verdachten te vervolgen, hoopt het OM dat alsnog duidelijk wordt wie Netten op 4 juni 2018 doodschoot bij het woonwagenkampje aan de Hoogheuvelstraat.

Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Woensdagochtend besprak het OM de stand van zaken tijdens een zogeheten regiezitting in de rechtbank van Den Bosch. Het OM gaf daar aan dat zij beide verdachten vervolgt. Justitie houdt het voor mogelijk dat er pas tijdens de laatste zitting duidelijk wordt wie er verantwoordelijk is voor de dood van Netten.

Kaan D. en Anton R.

De eerste verdachte in de zaak is Kaan D. uit Oss die zichzelf kort na de schietpartij, in juni 2018, als dader had gemeld. Dat verhaal kwam later op losse schroeven te staan. Het OM vermoedt dat D. zijn bekentenis had gedaan om Anton R. uit de wind te houden. Vermoedelijk heeft Martien R. 1,5 miljoen euro aan D. geboden om zijn zoon te beschermen.