advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Omwonenden Annapark stappen naar ombudscommissie, felle verwijten aan adres wethouder Roy Geers

De omwonenden van het Annapark in Den Bosch stappen naar de Ombudscommissie, uit onvrede over hoe ze behandeld worden door wethouder Roy Geers. Dit vanwege de voorgenomen woningbouw in het park.

Volgens bewoners Kiki Kusters en Mark Paffen is de wethouder niet transparant, komt hij zijn afspraken niet na, manipuleert hij de boel en is er zelfs sprake van leugens.

De kwestie speelt al sinds het einde van 2018. De bewoners verzetten zich fel tegen de plannen voor appartementen in het duurste segment in het park. In april 2020 gaf de gemeenteraad de wethouder nog de opdracht om nog eens te kijken naar mogelijkheden om woningbouw op een andere locatie te plannen, maar dat blijkt nu niet gelukt.

Verslag niet compleet

De gesprekken met omwonenden zijn wel gehouden, maar het verslag laat volgens hen ruim anderhalve maand op zich wachten en is niet compleet. Kusters: “Dat verslag werd ook nog geschreven door de gemeente zelf en niet het onafhankelijke bureau dat de sessies leidde. We missen daarin informatie, zo staat Hoedemakers (de aannemer die appartementen mag gaan bouwen in het park, red) bijvoorbeeld niet op de lijst van aanwezigen.”

Tekst loopt door onder de video .

De bewoners hebben inmiddels een Wob-verzoek gedaan en daaruit zou blijken dat er al verregaande afspraken zijn met de aannemer. “Er is een brief met vier concrete afspraken die alleen nog maar getekend hoeft te worden” zo zegt bewoner Mark Paffen die de stukken opvroeg.  

Volgens Kusters hebben omwonenden het verslag van de bijeenkomsten uiteindelijk per mail en zonder enige conclusies of verdere informatie gekregen. “Inmiddels is het februari en zijn we er dus zelf achter gekomen dat de wethouder vast houdt aan bebouwing.”  

Wethouder verwijdert video

Een pikant detail is overigens nog dat het eerder leek of de wethouder het idee van bebouwing in het park  juist had losgelaten na de inspraaksessies. In een facebookbericht gaf hij aan dat het onafhankelijk bureau had geconstateerd dat bebouwing ondoordacht was. Een paar dagen later verwijderde hij het facebookbericht weer. “Waarom, dat is toch niet transparant?”  
De Ombudscommissie is volgens Kusters nog de enige mogelijkheid die de machteloze bewoners overblijft. “Vanuit het gevoel dat we met de rug tegen de muur staan gaan we dit laten toetsen. Want het college behoort betrouwbaar te zijn”.

In maart neemt het college van burgemeester en wethouders een beslissing over wel of geen woningbouw in het Annapark.