advertentie Banner SNLR.nl

Omwonenden Graafsebaan blij met werkzaamheden

Veel positieve gezichten dinsdagavond tijdens een inloopavond over de werkzaamheden aan de Graafsebaan in Heesch. Tientallen omwonenden kwamen naar De Pas om hierover te worden bijgepraat.

De langverwachte werkzaamheden zijn gisteren gestart. Dinsdagavond konden geïnteresseerden op tekeningen zien hoe de werkzaamheden in vijf fases worden uitgevoerd.Met het nieuwe ontwerp moet het harde rijden op de Graafsebaan straks verleden tijd zijn.Als eerste wordt het deel vanaf rotonde 't Kruispunt tot en met de kruising Goorstraat-Lindenlaan aangepakt.

Getoeter
“Fijn dat de weg nu eindelijk veiliger wordt”, roepen omwonenden. Zij hebben de afgelopen jaren meerdere ongelukken zien gebeuren. “Elke maand zagen we er wel twee. Daarnaast werden we gek van al het getoeter. Heel goed dat er nu eindelijk iets gebeurt”, vertelt een bewoner aan de Graafsebaan.

Snelheid
Ook Lenie en Gerrit van der Linden zijn blij dat de weg na jaren wordt aangepakt. De inrichting van de weg dateert nog uit de tijd dat hij de verbindingsweg tussen Grave en Den Bosch was. Lenie woont al haar hele leven aan de Graafsebaan en Gerrit 50 jaar. Ook zij hebben de ongelukken zien gebeuren. “We hebben de voertuigen zelfs in onze tuin gehad”, vertelt Gerrit. “Het is zo fijn dat de weg smaller wordt, waardoor de snelheid eruit wordt gehaald. Daarnaast zijn we heel blij dat de bomen blijven staan.”

Extra groen
Doordat de nieuwe rijbaan smaller wordt, komt er aan beide kanten van de rijbaan ruimte vrij voor extra groen en een voetpad. Tegelijk met de herinrichting vervangt de gemeente de verlichting. Onder de rijbaan wordt een fundering aangebracht waarin het regenwater opgeslagen wordt. Dit regenwater kan vervolgens in de bodem wegzakken.

Midden november dit jaar moeten alle werkzaamheden klaar zijn.