advertentie Banner SNLR.nl

Omwonenden 't Dorp 'helemaal klaar' met trucjes gemeente

"De rechten van omwonenden worden gestolen", is de harde conclusie van omwonenden van 't Dorp in Heesch.

In het centrum schieten de appartementen als paddestoelen uit de grond. Omwonenden zijn verbijsterd over de chaos die de gemeente van bestemmingsplannen maakt. "Bouwhoogte, bouwlagen, buiten het bouwvlak bouwen, geen drie meter afstand met de buren, te weinig parkeerplaatsen. Eigenlijk alles waar bij een bestemmingsplan van afgeweken kan worden, wordt van afgeweken", vertelt omwonende Tony van Dinther.

Hij doelt daar op 't Dorp 13, het appartementencomplex, dat de naam 't Traject heeft gekregen. Voordat 't Traject werd gebouwd begon hij de zaak tegen de gemeente Bernheze omdat zij slechts twee bouwlagen mocht bouwen. "De gemeente stuurde me naar huis en liet me een procedure aangaan, dat vond ik heel erg", aldus Van Dinther. Na lang juridisch getouwtrek zag de Raad van State de meeste zaken door de vingers. Inmiddels staat er een complex van drie lagen. 

Dubbel parkeren
De omwonenden zijn maar op een punt in het gelijk gesteld. De Raad van State besloot in augustus dat het dubbel parkeren bij 't Dorp 13 niet mag. De gemeente en Jan van den Braak, eigenaar van het Traject, gaan ook dit keer samen op zoek naar een oplossing voor dit probleem. "Er schijnen iedere keer weer wegen te zijn zodat de gemeente het toch voor elkaar krijgt", moppert Van Dinther.

Er schijnen iedere keer weer wegen te zijn zodat de gemeente het toch voor elkaar krijgt

• Tony van Dinther, omwonende 't Dorp

Open brief
Naast 't Dorp 13 maken omwonenden zich ook druk over 't Dorp 1. Dat voldoet volgens Van Dinther ook nog steeds niet aan het bestemmingsplan. "Hoe veel appartementen moeten er nog komen? Elk stukje perceel wordt vol gebouwd", merkt Van Dinther op. Hij bezorgde woensdag een open brief bij het gemeentehuis gericht aan de burgemeester en wethouders, met daarin al zijn pijnpunten. Een reactie van de gemeente laat nog op zich wachten.