advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Onafhankelijk bureau: aan plan voor appartementen midden in Annapark kleven veel nadelen

Een ‘te groot uitstralingseffect’, ‘de open ruimte van het sportveldje verdwijnt’ én het draagt – ‘behalve financieel’ - weinig bij aan de kansen en oplossing van eerder al geconstateerde knelpunten. Dat vindt een onafhankelijk bureau van het voornemen om een bouwblok met appartementen midden in het Annapark in Den Bosch te plaatsen.

De gemeente is al sinds eind 2018 bezig met het Annapark. De bewoners verzetten zich sindsdien fel tegen de plannen voor appartementen in het duurste segment in het park en ook de politiek roert zich. Het college van B en W liet onafhankelijk bureau Spacevalue onderzoek doen naar de toekomst van het park.

In het rapport komt nu naar voren dat het bureau geen voorstander is van het oorspronkelijke bouwplan. Minder of zelfs helemaal niet bouwen, zo luidt kort gezegd het advies aan de gemeente.

Hoofdpijndossier

Het bureau heeft drie verschillende scenario’s geschetst, de zogeheten ‘denklijnen’. In twee daarvan komt het voorgestelde bouwblok op een andere locatie. Bij de derde denklijn, het Buurtbos, is er sprake van aankoop van het Annabos zónder dat er woningbouw komt.

De kwestie Annapark is al geruime tijd een hoofdpijndossier voor het Bossche college. Verantwoordelijk wethouder Roy Geers is het mikpunt van de kritiek van de omwonenden.