advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Onafhankelijk onderzoek naar dood Arie den Dekker

Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken rond de dood van Arie den Dekker. Dat is besloten door de ‘driehoek’ van gemeente, justitie en politie in Oss.

Dat is dinsdagmiddag bekendgemaakt tijdens een persconferentie op het gemeentehuis. Namens de gemeente gaf burgemeester Wobine Buijs daar tekst en uitleg. De politie Maasland was vertegenwoordigd door teamchef Anke Jaspers en verder voerde officier van justitie Marc Beurskens het woord.

Tekst gaat verder onder de video

Volgens de drie betrokken instanties hebben de inwoners van Oss recht op een onafhankelijk onderzoek, gezien de impact van de tragische dood van Arie den Dekker en de vraagtekens die zijn ontstaan over de toedracht.

De politie heeft toegegeven dat maandag te snel de conclusie is getrokken dat Arie den Dekker zichzelf onbedoeld in brand heeft gezet. Uit camerabeelden is gebleken dat Den Dekker de grond en zichzelf besprenkelde, dat zijn schoenen eerst vlam vatten en dat hij daar niet op reageerde. De snelle conclusie van de politie werd maandag meteen in twijfel getrokken, onder meer door advocaat Richard Laatsman. Die had uit gesprekken en een voicemail van zijn cliënt duidelijk begrepen dat het hier om een bewuste, aangekondigde daad ging.


Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.