advertentie Banner SNLR.nl

Onbespeelbaar veld O.S.S.’20 opnieuw in opspraak

Nog altijd beschikt O.S.S.’20 over een onbespeelbaar kunstgrasveld. CDA en Beter Oss willen daarom snel een oplossing.

De Osse voetbalclub deed in 2018 mee aan een pilot waarbij er een nieuw type 'non-infil' kunstgrasveld werd aangelegd. “Dit experiment heeft de club niet gebracht wat zij hadden verwacht; namelijk een veilig en goed bespeelbaar veld. De beschikbare capaciteit op de accommodatie aan de Rusheuvel is daardoor uiterst kritisch geworden”, stellen CDA en Beter Oss.

Daarom hebben de twee partijen vragen gesteld aan het college van B en W. De partijen zijn benieuwd waarom de gemeente in 2018 meegedaan heeft aan de pilot zonder zeker te weten of de pilot wel zou slagen. Ook willen CDA en Beter Oss weten of B en W snel met een voorstel aan de gemeenteraad komt om het probleem op te lossen.

De partijen zijn ook kritisch op O.S.S.’20, want welke voorstellen heeft de club zelf gedaan om tot een oplossing te komen?  Volgens voorzitter Edgar Janssen is alleen het aanleggen van een bespeelbaar kunstgrasveld een goede oplossing. “De pilot liep van september 2018 tot november 2019. Het is duidelijk dat het veld niet voldoet aan de eisen”, zegt hij. 

Volgens de club zijn de door de gemeente aangedragen voorstellen geen optie. “Een deel van onze leden onderbrengen bij een andere club zoals de gemeente voorstelt is geen structurele oplossing. Ten eerste is het niet veilig om ‘s avonds met een groep kinderen door de stad te fietsen om elders te trainen. En ten tweede kiezen leden ervoor om lid te worden van ónze vereniging”, aldus Janssen.

De voorzitter hoopt dat gestelde vragen tot een oplossing leiden. “En nu? We wachten af”, besluit hij.