Ondanks hitte Opera3daagse toch van start

“We hebben ons als organisatie wel een aantal malen afgevraagd of we de Opera3daagse  gezien de hitte doorgang moesten laten vinden, maar uiteindelijk denken we genoeg maatregelen te hebben genomen.”

Dat zegt organisator Martijn Versteeg naar aanleiding van de tropische temperaturen deze dagen. “We hebben extra watertappunten en mensen mochten ook hun eigen waterfles meebrengen. Voor de artiesten op het podium hebben we daar zelfs een airco zodat het flink koeler wordt” zo somt Versteeg op.

Verplaatsing Kidsconcert is mogelijk
Ook voor de activiteiten de komende dagen liggen er speciale plannen klaar. Zo kan het Opera concert voor Kids naar het Theater aan de Parade verplaatst worden als het te heet wordt. Voor de Sing Along op donderdag verwacht Versteeg geen problemen.

Eerste fan is ruim op tijd
Dinsdagmiddag net na 12 uur zat de eerste Operafan compleet met stoel al achter het lint te wachten op het festijn. “Ik ben inderdaad ruim op tijd maar ik zit hier niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn 88-jarige vader die hier zo graag naar toe wil” aldus de man die nog tot 18.30 u moest wachten voor hij echt het terrein op kon. Uiteindelijk begon het muzikale festijn pas om 20.30 u. Een half uur later dan gepland in verband met de hitte op de Parade.

advertentie

Lees ook deze artikelen