Veghelse containers opgefleurd in strijd tegen afvaldumpers

Veghelaren die hun afval de laatste dagen in een ondergrondse container hebben gegooid, hebben het misschien al gezien: een aantal containers zijn opgefleurd met een 'tuintje'.

Het is een proef van de gemeente Meierijstad om het dumpen van afvalzakken naast de container tegen te gaan. Dat is op sommige plaatsen een groot probleem. Wethouder van Rooijen: "We kunnen niet achter elke boom een handhaver zetten of een camera ophangen. Daarom zoeken we andere wegen met een positieve insteek; We hopen dat dit vrolijk, nette beeld de mensen stimuleert het samen netjes te houden”.

Drie locaties
De kunstgrasmatten met bloemen zijn op drie locaties om de containers geplaatst: op de parkeerplaats van winkelcentrum de Bunders in Veghel, bij centrum Molenwieken in Veghel en in de Papaverstraat in Schijndel. Op de Bunders is gekozen voor kunstgras met blokhagen. Daarnaast toont een pictogram op de bestrating bij alle containers dat afval ín de bak hoort en niet ernaast.

Eind 2019 kijkt de gemeente of de aanpak daadwerkelijk leidt tot minder bijplaatsingen. Als dat het geval is, krijgen waarschijnlijk meer containers een tuintje.

advertentie

Lees ook deze artikelen