advertentie Banner SNLR.nl

Ondernemers melden zich massaal bij gemeenten

In Oss en Uden maken ondernemers veel gebruik van nieuwe initiatieven om onduidelijkheden weg te nemen.

Bij het speciaal gevormde Corona Team Economie (CTE) in Oss kwamen in een week tijd rond de zeventig mails binnen. Daarnaast waren er nog bijna honderd vragen via de afdeling Werk & Inkomen. Er kwam veel positieve feedback van de ondernemers op het feit dat ze lokaal geholpen worden. Sommigen van hen wilden per mail of telefonisch gewoon hun persoonlijke verhaal kwijt.

In Uden is er bovendien een speciaal e-mailadres opengesteld voor ondernemersvragen rond corona. Er zijn vier vragen ontvangen. Telefonisch hebben zich circa 220 ondernemers gemeld.

TORZO
De meest voorkomende vragen in Oss en in Uden gaan tot nu toe over TORZO, de tijdelijke ondersteuningsmaatregel zelfstandige ondernemers voor onder andere zzp'ers. Er is onduidelijkheid omdat de maatregelen al wel zijn aangekondigd door de regering, maar nog niet volledig zijn uitgewerkt.

De gemeente Bernheze krijgt ook veel vragen van zzp’ers over de tijdelijke uitkering die in het noodpakket maatregelen voor ondernemers zit. Omdat Meierijstad dit regelt voor Bernheze, verwijst Bernheze zelfstandigen door naar het meldingsformulier op het sociaal ondernemersloket van de gemeente Meierijstad.

Verzoeken en onduidelijkheid
Het CTE in Oss houdt zich niet alleen maar bezig met vragen. Ook de informatie op de ondernemerspagina van de gemeente blijft door hen actueel. Het CTE onderzoekt ook welke verzachtende maatregelen de gemeente zou kunnen nemen, naast de maatregelen die het college al heeft genomen. Het CTE ziet daarnaast veel verzoeken en onzekerheid van en bij horeca en kleine zelfstandigen zoals kappers en schoonheidsspecialisten. Vanuit de bouw komen er nu ook de eerste meldingen.