advertentie Banner SNLR.nl

‘Onderwijs in compact jasje’ door coronacrisis

Het is even aanpassen voor iedereen maar ook in deze coronatijd kunnen kinderen nog steeds het nodige onderwijs krijgen.

Dat zeggen leerkrachten Carla Steenman en Tycho Mulders van basisschool Hertogin Johanna locatie A in Oss in het Dtv Nieuws.

Belangrijk is volgens hen dat er goed contact blijft met de ouders over wat voor opdrachten de kinderen thuis kunnen doen. Er worden verschillende al bestaande leermethoden gebruikt en verder geeft de school ook eigen verzonnen opdrachten mee.

“We hebben iedere week twee keer contact met de kinderen, ofwel alleen of in groepjes samen”, legt Carla Steenman uit, die met kleuters werkt. “Dus we proberen voor ieder kind maatwerk te leveren zodat zij en de ouders vooruit kunnen.”

Tycho Mulders is leerkracht voor de wat oudere kinderen en ziet hen ook minstens twee keer per week, of vaker als het nodig is. En dat gaat dan via videobellen. Het blijft een beetje wennen voor iedereen en de leerkrachten zijn het er over eens dat je de kinderen niet zoveel kunt bijbrengen als normaal op school. Toch kunnen ze de kinderen bieden wat ze op dit moment zouden moeten leren, al wordt het nu in een compacter jasje gestoken, zo zegt Mulders.