Onderwijsstaking: de meeste basisscholen zijn vandaag dicht

Een verplicht dagje vrij voor tienduizenden scholieren in de regio. Verreweg de meeste basisscholen zijn woensdag dicht in verband met een landelijke onderwijsstaking. 

Docenten leggen het werk neer omdat ze willen dat er een deugdelijk investeringsplan komt om het lerarentekort structureel aan te pakken. De Tweede Kamer debatteert vandaag over de onderwijsbegroting van volgend jaar. Volgens de bonden is tussen de vier en acht miljard euro nodig om de problemen in het onderwijs te verhelpen.

Meer dan 3.800 scholen sluiten hun deuren om actie te voeren. In tegenstelling tot de actie in maart, gaan de docenten woensdag niet naar het Malieveld om te protesteren. In plaats daarvan worden er door het hele land verschillende acties georganiseerd.

Lokaal zijn er verschillende initiatieven om de vrije kinderen op te vangen. Zo wordt er een bewegingsdag georganiseerd door het Sport Expertise Centrum. In de bibliotheek van Oss geeft Amnesty International een workshop over mensenrechten en bij kinderboerderij De Elzenhoek kun je op knuffelvisite. 

Dertien leekrachten van BS de Hoogakker in Nuland helpen een dag mee bij woonzorgcentrum st Jozefoord in Nuland. Ze willen van nut zijn op deze stakingsdag en weten dat ze in de zorg ook handen tekort komen. Ook basisschool het Rondeel in Den Bosch helpt mee in woonzorgcentrum De Grevelingen.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen