advertentie Banner SNLR.nl

Onderwijsstaking in Uden: Luide protestmars en picknick

Net als duizenden leraren in het hele land, lieten docenten van de Kiem-scholen in Uden woensdag hun stem horen voor beter onderwijs. Ze hielden een protestmars en een betoog bij het gemeentehuis.

Meer dan vierduizend scholen in heel Nederland sloten woensdag de deuren. De beloofde 460 miljoen euro voor onderwijs is volgens de leraren namelijk niet genoeg om de werkdruk en daarmee het structurele lerarentekort tegen te gaan. Maar in Den Haag wordt volgens de docenten uit Uden niet geluisterd en dus zochten ze hun heil bij de lokale politiek. 

Tekst gaat verder onder de video

'We 'picken' het niet langer' 
In zwarte kleding en met veel herrie trokken de leraren vanaf kindcentrum Vindingrijk naar het gemeentehuis. Daar aangekomen werd er op een kleedje voor de ingang geluncht. "We pikken de onderwijsproblematiek niet langer en picknicken daarom om een signaal af te geven." vertelt Aron Schonenberg, leerkracht op basisschool Aventurijn. 

Om half 1 gingen de leraren het gemeentehuis binnen en spraken ze in de raadzaal wethouder Gijs van Heeswijk toe, met de vraag actie te ondernemen. Die liet weten aan de kant van de stakende docenten te staan en er alles aan te doen om de politiek in Den Haag te overtuigen. "Het is het rijk wat erover gaat, maar wij gaan een brief sturen naar de minister, waarin we duidelijk maken dat we ons zorgen maken over deze situatie en dan hopen we dat het bijdraagt."