advertentie Banner SNLR.nl

Onderzoek naar racistische supporters levert nog weinig op

Het opsporen van daders die zich vorige maand in het thuisduel van FC Den Bosch tegen Excelsior racistisch gedroegen heeft nog weinig opgeleverd.

Dat zegt een woordvoerder van de club vandaag tegen Nusport.

"We doen er alles aan om de betreffende fans te straffen met een stadionverbod, maar het onderzoek is complex", laat de woordvoerder weten. De club bekijkt beelden, luistert geluidsfragmenten af en spreekt met beveiligers en supporters om te achterhalen wie de daders zijn. Ahmad Mendes Moreira van Excelsior werd in de veelbesproken wedstrijd racistisch bejegend. Dat onderzoek heeft tot nu toe weinig opgeleverd. "Er is tot nu toe een aantal voorwaardelijke stadionverboden opgelegd, niet voor racistisch gedrag maar voor het gooien van bekers bier."

FC Den Bosch hoopt dat het onderzoek van het Openbaar Ministerie in Oost-Brabant dat volgens de club een breder netwerk heeft, iets oplevert. De bevindingen van Den Bosch komen in een rapport dat later deze maand moet worden aangeleverd bij de KNVB. "Mocht het lukken om de daders op te sporen, dan krijgen ze hoe dan ook een stadionverbod", aldus de woordvoerder van FC Den Bosch.

Naar aanleiding van de racisme-rel hebben de KNVB in samenspraak met het kabinet besloten om meer 'slimme' camera's in voetbalstadions op te hangen die snel mensen kunnen opsporen die racistische uitlatingen laten.