advertentie Banner SNLR.nl

Onderzoek naar uitlatingen ambtenaar Uden rond Sinterklaasintocht

Er wordt een integriteitsonderzoek gestart naar het Eindhovense CDA-fractielid Linda Hofman, die werkzaam is voor de gemeente Uden en Landerd. Dit heeft de gemeente Eindhoven besloten naar aanleiding van een aanstootgevende reactie door haar op Facebook rond een Zwarte Pieten demonstratie.

Hofman zou de PSV-hooligans, die in november vorig jaar met geweld een eind maakten aan de demonstratie van activisten tegen Zwarte Piet in Eindhoven, hebben aangemoedigd. Het raadslid, dat in Uden adviseur openbare orde en integrale veiligheid is, deelde in aanloop daarnaartoe een artikel van GeenStijl en reageerde daarop met 'Schup ze!'. In het stuk werden hooligans opgeroepen zich in Eindhoven te verzamelen en zo een eind te maken aan de demonstrerende groep 'Kick Out Zwarte Piet'.

Onderzoek
Publiciste Anemoon Langenhoff, die op het social media platform 'bevriend' is met Hofman deed mee aan die demonstratie. Ze vond de reactie van het raadslid ongepast en deed er melding van. De Eindhovense burgemeester John Jorritsma neemt die melding serieus en laat een bureau nu onderzoeken of het gedrag van de veiligheidsadviseur door de beugel kan.

De gemeenten Uden en Landerd reageren als volgt: "Het is een onderzoek in het kader van haar raadslidmaatschap. Er zijn op dit moment geen nieuwe feiten; de kwestie is besproken."