Onduidelijkheid regels: Mag een winkel nu tot 20.00 uur of 21.00 uur openblijven?

Mag een niet-essentiële winkel tot 20.00 uur open zijn zoals de Rijksoverheid beweert of toch weer tot 21.00 uur zoals de gemeente ’s Hertogenbosch aangeeft? Patrick Leenders van Spellenspeciaalzaak De Dobbelsteen komt er niet meer uit.

“Ik wil me graag aan de regels houden, maar dan moet ik wel weten welke dat zijn”  zo zegt de vertwijfelde ondernemer. Hij klopte via internet aan bij de Rijksoverheid en die gaf via twitter het duidelijke antwoord: Tot 20.00 uur.

Maar de website van de gemeente Den Bosch  laat iets anders zien. Daar staat dat de winkels tot en met 21.00 uur open mogen zijn op de donderdagavonden.

In een tweet zegt de gemeente Den Bosch het coronabeleid van de Rijksoverheid te volgen, maar dat blijkt dus niet te kloppen.

“Het zou fijn zijn als er duidelijkheid komt want ik wil mijn zaak zo snel als het kan weer tot 21.00 uur openhouden”, zo zegt Leenders.  

In de loop van de woensdag kon de gemeente uitsluitsel geven: de eigen informatie was niet juist, die van de Rijksoverheid wel. De winkel mag dus maar tot 20.00 uur open zijn.