advertentie Banner SNLR.nl

Ongeveer 1000 moslims bidden op voetbalveld BVV in Den Bosch

In Den Bosch kwamen vrijdagochtend zo’n 1000 moslims bijeen voor het offerfeest-gebed. Een bijzondere locatie, maar wel meer geschikt om de 1,5 meter afstand te waarborgen.

Normaal gesproken vindt het gebed voorafgaand aan het offerfeest immers plaats in en rondom de moskee. Aangezien dat geen optie was, viel de keuze op het voetbalveld van BVV, naast De Vliert, het stadion van FC Den Bosch. Dat juist dát veld werd gebruikt, was geen toeval, vertelt mede-organisator Achmed Erassan: “De gemeente had een paar plaatsen aangedragen en BVV zat ertussen. Ik heb hier vroeger gevoetbald en de voorzitter ken ik al heel lang. De link was gelegd en hij heeft ons superenthousiast ontvangen.”

Erassan is lovend over de manier waarop het gebed, en de aanloop daar naartoe, verliep: “We zijn hartstikke blij dat we dit nu zo hebben kunnen doen”, aldus Erassan, die alvast kort vooruitblikt naar een volgende editie: “Zijn de coronarichtlijnen volgend jaar nog steeds van kracht, dan wil ik dit heel graag nog een keer zo organiseren, ja, zeker wel.”