advertentie Banner SNLR.nl

Online muziek maken tegen het quarantainegevoel

Jeroen Princen uit Oss is muzikant en zit nu zoals iedereen voornamelijk thuis. Maar dat weerhoudt hem er niet van om muziek te maken.

Online probeert hij hen te bereiken die het nu het moeilijkst hebben.

Het internet stroomt vol met prachtige initiatieven die de strijd aan binden met het quarantainegevoel. Mensen delen hun foto’s, schrijven lange steunbetuigingen en bedenken challenges voor elkaar. Zo ook Jeroen Princen uit Oss. Hij filmde zichzelf terwijl hij een nummer zong, postte het op Facebook en daagde zijn collega-muzikanten uit om hetzelfde te doen. Inmiddels hebben al zo’n honderd mensen het initiatief opgepikt en hun eigen video gepost.

Meryl Streep

“Muziek is een belangrijk onderdeel van mijn bestaan,” aldus Jeroen in een interview met Dtv. “Ik ben er de hele dag mee bezig. Maar nu ik alleen maar thuis kan zitten is dat een stuk lastiger geworden. Dus dacht ik: hoe kan ik nu nog steeds mijn ei kwijt?”

“Ik moest toen denken aan een quote van Meryl Streep. In een Amerikaans tv-programma had zij ooit gezegd: ‘muzikanten maken het leven lichter’. Dat is ook mijn ervaring. Als ik samen met mijn band plezier loop te maken op een podium, pikken mensen dat enthousiasme op. Voor een avond vergeten ze dan even al hun zorgen.”

Precies dat effect wilde Jeroen ook met zijn Facebookactie bereiken. Met succes. Inmiddels hebben bijna honderd mensen een eigen video opgenomen en gedeeld. “De video’s krijgen veel likes en ik heb meerdere privéberichten gekregen waarin mensen hun waardering uitten. Sommige mensen kijken alle video’s.”

Oproep

Jeroen roept iedereen op om ook zo’n video te maken en te posten. “Of je nou ergens goed in bent of niet, dat is niet belangrijk. Het is vanuit een goed hart en dan is het altijd leuk om naar te kijken”, zo moedigt hij muzikanten aan. Mocht je zo’n video willen maken: tag Jeroen dan in jouw bericht. Zo worden alle video’s op zijn tijdlijn verzameld.

Zie hieronder voor de video van de Osse zangeres Babs van Balveren