ONS Welzijn regelt hulpacties in Oss

ONS Welzijn gaat de verschillende hulpacties die in de gemeente Oss ontstaan naar aanleiding van de coronacrisis zo goed mogelijk coördineren.

De instelling gaat vooral proberen om vraag en aanbod van hulp op elkaar af te stemmen. Via social media zijn al diverse initiatieven opgestart van mensen die elkaar de helpende hand willen toesteken. Het gaat dan bijvoorbeeld om boodschappen doen voor mensen die het zelf niet kunnen, medicijnen ophalen, de hond uitlaten, eten koken of even praten via de telefoon.

De gemeente Oss is blij met de initiatieven en nodigt inwoners uit om hun ideeën aan te melden bij ONS Welzijn. Extra hulp kan goed gebruikt worden nu de zorgaanbieders het door de corona-epidemie veel drukker hebben. "Zorgaanbieders moeten nu alle zeilen bijzetten om hun werk te kunnen doen", zegt ook wethouder Thijs van Kessel (VVD). "Aan de ene kant willen we vragen bij ons krijgen en aan de andere kant willen we het aanbod van de vrijwilligers daaraan koppelen." 

Voorzichtigheid geboden
Van Kessel roept wel op om voorzichtig te zijn. Bijvoorbeeld voor criminelen. "Let op als je merkt dat iemand je pinpas wil hebben. Het is verschrikkelijk dat er überhaupt mensen zijn die deze coronacrisis misbruiken", vindt Van Kessel. Een tweede oproep is om niet te dicht bij een ander te komen, ondanks de mogelijke eenzaamheid. "Met al die goede bedoelingen, kan je het virus juist gaan verspreiden."

De gemeente wil dat mensen allereerst proberen hun problemen in de eigen omgeving op te lossen. Als dat niet lukt, dan kunnen inwoners met een hulpvraag bellen naar het Team Toegang Zorg & Welzijn via 14 0412. Of een mail sturen naar zorgenwelzijn@oss.nl.

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen