Onthulling monument 'Vlinderboek' live op Dtv

Precies een jaar na het dramatische treinongeluk met de stint op het spoor bij station West in Oss, komt er een herinneringsmonument.

 De onthulling en herdenking wordt vrijdag vanaf vier uur live uitgezonden op Dtv. Het monument wordt onthuld door burgemeester Wobine Buijs in het Elzeneindpark. Het is ontworpen door kunstenaar Sjef Hoogstede.

Niet bij het spoor
Na afloop kan iedereen de plek bezoeken. Het verzoek van de gemeente is om hier eventueel bloemen te leggen en niet bij het spoor.

Monument voor iedereen
Het monument in het Elzeneindpark is niet alleen bedoeld voor de kinderen die op 20 september 2018 omkwamen bij het stintongeval en hun nabestaanden. In de periode na het ongeluk werd de gemeente Oss door meerdere mensen benaderd die een persoonlijk verlies hebben geleden en graag een monument willen. Dit monument is voor iedereen die een kind heeft verloren.

Speciale uitzending
De onthulling en herdenking is vrijdag van 16.00 tot ongeveer 16.30 uur live te bekijken op televisie en online bij Dtv. Mensen die zijn aangesloten via KPN, Cayway en in buitengebied kunnen online kijken. Vanaf 19.00 uur volgt er een speciale Dtv-nieuwsuitzending waarin burgemeester Wobine Buijs, kunstenaar Sjef Hoogstede en schooldirecteur van De Korenaer Peter Janssen stilstaan bij het spoordrama.

advertentie <p>Banner Glasnet okt19</p>

Lees ook deze artikelen