advertentie Banner SNLR.nl

Ontmoet de molenaar tijdens Nationale Molendag 

Vele honderden molens in Nederland zijn dit weekend open tijdens Nationale Molendag. In Noord-Brabant doen ruim 90 molens mee. 

In deze regio zijn onder meer molen Windlust in Nistelrode, de Molen van Jetten in Uden en de Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther open. Tijdens de dag kunnen bezoekers met de molenaar in gesprek. Het thema van dit jaar is dan ook ‘Ontmoet de molenaar!’.

Voor de Kilsdonkse molen is dit weekend extra bijzonder. De molen in Heeswijk-Dinther werd precies 10 jaar geleden gerestaureerd en weer in bedrijf gesteld. In 2003 werd een stichting opgericht met doel om de molen te herstellen. Vier jaar later verleende de gemeente Bernheze de vergunning voor de restauratie en op 8 mei 2009 mocht prins Friso, als Beschermheer van De Hollandsche Molen, het gerestaureerde molencomplex in gebruik nemen. Aankomende zaterdag gaan de Vrienden van De Kilsdonkse Molen dit jubileum vieren. Er worden twee lezingen gegeven tussen 13.00 en 14.00 uur in het bezoekerscentrum.

De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen en Het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Het volledige programma is te vinden op molens.nl.