advertentie Banner SP Website

Ontmoetingsplein Mellepark krijgt al flink vorm

Het centrum voor ontmoeten in de Udense wijk Melle, waarbij ook sporten en onderwijs een belangrijke plek krijgt, is vol in aanbouw. "Zeker, het schiet al op."

Ontmoetingsplein Mellepark opent volgens verwachting eind mei de deuren. Vereniging voor bewegen V&K is dan een van de eerste partijen die het pand intrekt. "Iedereen binnen onze vereniging heeft daar zin in", vertelt Suze de Jong.

Wat De Jong vooral handig vindt is dat de vereniging straks over een zaal beschikt waarbij gymnastiekattributen permanent in de zaal staan. "Je moet je voorstellen dat wij altijd spullen moeten neerzetten. Straks scheelt ons dat veel tijd qua opbouwen."

Hopen op een mooie, grote opening

Ook beheerder Lisette Ploegmakers is enthousiast over het gebouw waar de deur voor iedereen open staat. "Iedereen uit Uden is hier welkom. Er worden hier leuke activiteiten georganiseerd zoals yoga, biljarten en kaarten. We willen graag dat mensen meedoen, maar wil je gewoon een kopje koffie komen drinken? Dat kan natuur ook."

Ook de basisscholen Camelot en De Palster verhuizen naar het pand. "Zij vertrekken 5 september naar het nieuwe pand en dan zijn we hier met zijn allen. Hopelijk is er dan een mooie, grote opening."

Het ontmoetingscentrum is 3590 vierkante meter groot en is duurzaam gebouwd. Zo gaat het pand geen gebruik maken van gas en liggen er bijna vijfhonderd zonnepanelen op het dak. De bouw van het pand is afgelopen zomer begonnen. Dat is door corona later dan gepland, maar naar verwachting kan het pand eind mei volgens de planning open.