Voordeur appartement in Oss met vuurwerk vernield

De voordeur van een appartement aan de Jakob Goldsmidstraat is in de nacht van zondag op maandag vernield met vuurwerk. Volgens getuigen was er een enorme knal te horen.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat er vermoedelijk een zwaar stuk vuurwerk tegen de voordeur is geplaatst. De politie doet nog verder onderzoek naar de aanleiding van het incident. Er is nog niemand aangehouden.

Een correspondent die in de straat was, zegt dat de bewoner rond 04:30 heeft aangebeld bij de buren om onderdak te vragen. Hij kon niet langer thuis blijven vanwege de ravage.

Buurtbewoners zeggen dat ze door de man en een andere bewoner van het complex waar hij vaak verblijft zijn uitgescholden, geïntimideerd en bedreigd. Toen de buurt wakker werd van de knal, hoopten ze dat de man was opgepakt door een arrestatieteam. Dat is niet het geval. De brandweer werd opgeroepen maar is niet meer ter plaatse geweest. 

Teskt loopt door onder de tweet

Pijpbom
Getuigen zeggen dat de man vijanden heeft, vanwege schulden uit het verleden en de 'niet zo frisse zaakjes' waar hij zich mee bezighoudt. Op 8 juni ontstond er rookontwikkeling in het complex en recent zou er een pijpbom bij de man voor de deur zijn aangetroffen. Deze incidenten zouden volgens een buurtbewoonster allemaal gericht zijn geweest tegen deze bewoner.

Dezelfde buurtbewoonster maakt zich grote zorgen over de veiligheid van de andere bewoners in het complex. Ze is daarover in gesprek met onder meer woningbouwvereniging Brabant Wonen en de gemeente Oss. De politie zegt te weten dat er in de flat eerdere incidenten zijn geweest en dat daar wat conflicten spelen. "Samen met gemeente en woningbouwstichting hebben we daar de volle aandacht voor", zegt een politiewoordvoerder.

advertentie

Lees ook deze artikelen