Brandje in trafohuisje zorgt voor problemen op bedrijventerrein Moleneind

Een brandje in een transformator achter het ketelhuis van het bedrijf Aspen op bedrijventerrein Moleneind in Oss zorgde maandag voor de nodige overlast. De brandweer werd opgeroepen om de ontstane brand te blussen.

Er was brand ontstaan in een verdeler in het trafostation en daardoor werd de stroom onderbroken. Dat zorgde weer voor een persluchtonderbreking. Die is inmiddels hersteld. Een ander probleem is dat de aanvoer van gedemineraliseerd water is onderbroken. Dat zogeheten demiwater wordt veel gebruikt in de laboratoria. Dat water wordt geleverd uit het ketelhuis. Op Moleneind zijn de bedrijven Organon, Aspen, MSD en Pivot Park gevestigd.

De verwachting was dat de elektrische voeding naar het ketelhuis aan het eind van de middag is hersteld. Daarna worden stoomketel 3 en de demiwaterinstallatie bijgezet. Die moeten daarna dus ook weer beschikbaar zijn. Er volgt eerst nog wel een spoelinstructie voor demiwater omdat het systeem dan enkele uren heeft stilgestaan.

Er zijn gebouwen en installaties van alle bedrijven uit voorzorg afgeschakeld en enkele kantoren ontruimd. Organon, MSD en Aspen zijn bezig om processen weer op te starten, in volgorde van belangrijkheid.