advertentie Banner SNLR.nl

Ontwikkeling coronamedicijn krijgt steun van Pivot Park

Het Pivot Park in Oss heeft 5.000 euro beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van een werkend medicijn tegen het coronavirus.

Onlangs hebben we een stofje ontdekt dat de basis kan vormen voor een werkend medicijn tegen het coronavirus. Met het consortium en deze voucher kunnen we de ontwikkeling daarvan versnellen.

• Ronald van der Geest, directeur 3D-pharmXchange

3D-pharmXchange, een adviesbureau dat zich onder andere richt op de ontwikkeling van geneesmiddelen, is een van de negen bedrijven die een innovatievoucher ter waarde van 5.000 euro mocht ontvangen. Directeur Ronald van der Geest diende een plan in om via een consortium sneller tot een werkend medicijn tegen het coronavirus te komen. “Onlangs hebben we een stofje ontdekt dat de basis kan vormen voor een werkend medicijn tegen het coronavirus", zegt Van der Geest. "Met het consortium en deze voucher kunnen we de ontwikkeling daarvan versnellen. Zo hopen we sneller tot een geneesmiddel te komen om de coronapandemie het hoofd te bieden.”

Tweede natuur
De huurders van het Pivot Park mochten de afgelopen weken plannen indienen om in aanmerking te komen voor financiële steun. “Alle bedrijven op onze campus hebben vanzelfsprekend veel kennis en kunde op het gebied van medicijnontwikkeling”, geeft Brigitte Drees, directeur van het Pivot Park, aan. "En innovatie is voor Pivot Park onze tweede natuur. Daarom vind ik het geweldig dat onze oproep tot zoveel innovatieve en soms gezamenlijke plannen heeft geleid. Van een onderzoek naar de herbestemming van een bestaand medicijn tot en met de productie van een nieuw mondkapje: als campus gaan we samen de strijd aan met corona.”

Van een onderzoek naar de herbestemming van een bestaand medicijn tot en met de productie van een nieuw mondkapje: als campus gaan we samen de strijd aan met corona.

• Brigitte Drees, directeur Pivot Park

Prikkelen
Het Pivot Park biedt steun aan bedrijven die het door de coronacrisis lastig hebben, doordat loonkosten doorlopen terwijl personeelsleden noodgedwongen thuis moeten blijven. Een ander doel is om de bedrijven te prikkelen om met het geld een bijdrage te leveren aan de strijd tegen het coronavirus.

Innatoss
Een bedrijf dat zich ook op het Pivot Park bevindt is Innatoss. Zij zijn vorige week begonnen met bloedtesten op het coronavirus.