advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Ontwikkeling Grassoterrein te zien in muurschildering

Het Grassoterrein aan de Parallelweg in Den Bosch is volop in ontwikkeling. Het verleden, heden en de toekomst van het gebied zijn samengebracht in een muurschildering.

Het Grassoterrein moet dé Bossche hotspot worden voor ICT en data. Om het gebied alvast wat op te fleuren wordt er een muurschildering gemaakt op een van de panden op het terrein. Het ontwerp komt van studenten van Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost. De uitvoering is in handen van Kings of Colors.

Absurd en bijzonder

Studenten Ivy Kneppers en Floor Rebbers richtten voor een stage Studio Maak-i op met een aantal medestudenten. Dit beviel ze zo goed, dat ze ermee door zijn gegaan. Samen maakten zij het ontwerp voor de muurschildering. "Met ondersteuning van de rest van de studio hoor!", zegt Rebbers er snel bij.

Hoe vinden de dames het eigenlijk dat hun ontwerp nu als metershoge muurschildering op een gebouw komt? Het is even stil. "Een beetje absurd, bijna", zegt Kneppers lachend. "Zeker omdat alles op een klein schermpje te zien is als je aan het ontwerpen bent. Je moet je altijd inbeelden hoe het er dan in het groot uit komt te zien, daarvoor maken we ook mock-ups. We kregen dus wel langzaam maar zeker een beeld van hoe het eruit zou komen te zien. Maar om het nu in het echt te zien, zo groot, is wel héél bijzonder."