advertentie Banner SNLR.nl

Onvoldoende bewijs: verdachte (26) groepsverkrachting voorlopig vrij

De rechter-commissaris heeft vanmorgen een 26-jarige Bosschenaar die wordt verdacht van groepsverkrachting in vrijheid gesteld. Een 19-jarige plaatsgenoot blijft tot de voorgeleiding maandag in verzekering.

"Volgens de rechter-commissaris is er onvoldoende bewijs dat mijn cliënt betrokken was bij de groepsverkrachting", zegt Remko Oerlemans, advocaat van de 26-jarige verdachte uit Den Bosch. "Ik weet nog niet of het Openbaar Ministerie hem als verdachte blijft zien, maar voor nu is hij op vrije voeten."

Afgelopen dinsdag werden acht mannen in de leeftijd van 18 tot 26 jaar opgepakt. De verdachten komen uit Den Bosch en Rosmalen. Ze worden verdacht van het drogeren en verkrachten van drie tienermeisjes in een garagebedrijf. De zaak kwam aan het rollen toen de meisjes begin dit jaar, afzonderlijk van elkaar, aangifte deden van de verkrachting. 

De rechter-commissaris bepaalt vandaag of het terecht is dat de opgepakte verdachten in afwachting van het onderzoek vastzitten. "Ons kantoor vertegenwoordigt vier van de acht verdachten", vertelt Oerlemans. "Een 19-jarige Bosschenaar blijft wel vastzitten tot aan de voorgeleiding komende maandag. Van de andere twee horen we in de loop van vanmiddag of ze op vrije voeten komen."