Onweer en veel regen trekken 'kort maar krachtig' over de regio, vrijdag nóg zwaardere buien verwacht

Fikse onweersbuien trokken in de nacht van donderdag op vrijdag over de regio. Later op vrijdag worden de buien nog heviger, met mogelijk nog meer wateroverlast tot gevolg.

Dat meldt tenminste het KNMI vrijdag. Er geldt later in de middag en avond nog steeds code geel en volgens het weerinstituut ontkomen ook de zuidelijke provincies niet aan het noodweer.

"In de tweede helft van de middag ontstaan er boven het zuiden van het land opnieuw onweersbuien. Deze buien pakken wat zwaarder uit, lokaal kunnen zware windstoten en hagel voorkomen. Lokaal kan er veel neerslag in korte tijd vallen, met wateroverlast tot gevolg. De buien bewegen in de avond van zuid naar noord over het land en verlaten het noordoosten aan het einde van de avond."

Daarvan kregen inwoners in onze regio in de nacht van donderdag op vrijdag al een voorproefje, getuige de beelden die vanuit Oss en Den Bosch werden ingestuurd. Een Ossenaar maakte de volgende beelden van het noodweer en laat weten dat het 'kort maar krachtig' was. "Van ongeveer kwart voor zes tot zes uur."

Den Bosch

Ook de regio Den Bosch en omgeving werd geteisterd door de buien, maar voor zover bekend leverde dat nog geen grote schades op. Wel werden er mooie beelden gemaakt, zoals door Twitteraar @huffels_the_fox.

De regio Uden kwam er eveneens niet ongeschonden vanaf, zo valt te zien aan onderstaande onheilspellende foto van Ria van Lavieren.

Heeft u zelf nog foto's of filmpjes gemaakt? Stuur ze dan naar info@dtvnieuws.nl onder vermelding 'noodweer' + de plaats waar de beelden zijn gemaakt.