advertentie Banner SNLR.nl

Onzekerheid over toekomst glasvezel in Oss

Om een glasvezelnetwerk aan te leggen in de gemeente Oss moet dertig procent van de inwoners zich aanmelden. Dit is nog niet gebeurd.

Met een glasvezelnetwerk kan er snellere internet, een hoogwaardige telefoonverbinding en kwalitatieve tv gerealiseerd worden, maar op dit moment staan de Ossenaren nog niet te  springen om glasvezel. “Ik kan geen uitspraken doen over percentages. Wat ik wel kan zeggen is dat we in Oss een behoorlijk stuk van dertig procent af zitten”, zegt Gerard Overmars van E-Fiber.

Wethouder Frank den Brok (VDG) zou het jammer vinden als de dertig procent niet gehaald wordt. “Wij vinden glasvezel een maatschappelijke voorziening en vinden het belangrijk dat iedereen over snel internet kan beschikken.” Daarnaast ziet Den Brok dat steeds meer bedrijven data-gedreven zijn en dus afhankelijk zijn van internet. Met een glasvezelnetwerk is Oss volgens hem klaar voor de toekomst.

De wethouder wijst de Ossenaren er graag op dat de kans op een glasvezelnetwerk niet snel nog eens voorbijkomt.  De laatste paar jaar heeft hij met verschillende glasvezelproviders gesproken. "Wat ik nu weet is dat E-Fiber de enige partij is die voor aantrekkelijke voorwaarden in heel de gemeente glasvezel wil aanleggen."

Inwoners van Oss kunnen zich nog tot 1 november aanmelden voor glasvezel.