advertentie Banner SNLR.nl

Journalist Jan Meeus bij talkshow Op1 over de zaak Arie Den Dekker

Ook bij journalist NRC kondigde Den Dekker zijn wanhoopsdaad al vantevoren aan

Niet alleen aan zijn advocaat maar ook aan journalist Jan Meeus van NRC stuurde Arie den Dekker nog een laatste voicemailbericht vlak voor zijn wanhoopsdaad. Dat vertelde de misdaadjournalist maandagavond bij de talkshow Op1.

Den Dekker pleegde op de stoep van het gemeentehuis zelfmoord door zichzelf in brand te steken.

In de voicemail zegt hij: “Goedemorgen Jan, ik ga zo naar het gemeentehuis. Het is nu nog vroeg, er is weinig personeel. Ik doe het alleen maar voor andere mensen. Ik hoop dat er nu eens een keer een onderzoek komt naar die burgemeester dat het niet kan wat zij doet. Iets moet er gebeuren. Ik kan wel weer stront gooien en vis gooien maar dat werkt niet. Dus nu moet het eens met harde maatregelen. Het kost mijn dood, ik weet het maar het is niet anders.”

Het voicemailbericht werd met toestemming van de nabestaanden afgespeeld in de uitzending. 

Volgens de journalist had Den Dekker ook vrijdag en zondag al contact met hem gezocht en ook toen al zijn plannen duidelijk gemaakt. “Ik ben ten einde raad en ga het nu echt doen” zei den Dekker tegen de journalist. Ook de advocaat van Den Dekker, Richard Laatsman, heeft vrijdag vergelijkbare berichten gehad.

Opmerkelijk is dat de politie maandagmiddag meldde dat Den Dekker onbedoeld gewond is geraakt nadat hij brandbare vloeistof op de stoep van het gemeentehuis in brand had willen steken. Zowel advocaat Laatsman als journalist Meeus verwijzen deze lezing naar het rijk der fabelen. Het is ook niet duidelijk waar de politie dit op baseert.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.